VIDEO IGRE ONLINE Counter Strike 1.6. Kako igrati cs 1.6 preko interneta.
Counter Strike 1.6. Kako igrati cs 1.6 preko interneta.

Counter Strike je video igra koju ako niste igrali sigurno ste čuli za nju. Spada u FPS (first-person shooter, pucačina iz prvog lica) video igre u kojoj igrač sve posmatra iz perspektive glavnog lika. Counter Strike mnogi smatraju najboljom napravljenom FPS igrom ikada. Najpopularnija verzija je 1.6, izdata je 15.09.2003. naravno za današnje uslove ima lošu grafiku, ali i pored toga danas je jedna od najpopularnijih igrica koje se igraju online.

 

 

 

 

slikaCS

 

Kako igrati CS1.6 online

Ovu video igru možete skinuti ovde, nakon instalacije, kada pokrenete video igru kliknite Find Servers, zatim Favorites, pa Add a Server, tu trebate da unesete IP servera gde želite da igrate (npr. cs.maksnet.net ili 188.120.112.30:27015) spisak servera možete da nađete ovde. Kada unesete IP servera klikinte Add this address to favorites. Kada ubacite vaše omiljene servere, sledeći put kada pokrenute igicu idite na Find Servers, Favorites i kliknite dva puta na naziv servera na kome želite da igrate. Kada krenete da igrate, ako ste početnik nemojte da se razočarate ukoliko u početku budete među lošijim igračima na serveru, imajte uvek na umu da postoje ljudi koji igraju nekoliko godina, koji igraju svaki dan po nekoliko sati.

Tema igre

Tema igre je borba između dva tima: terorista i antiterorista (policajaca), uvek na prostorno ograničenom terenu i u ograničenom vremenskom intervalu (oko 2 minuta). Vi pre početka igranja birate tim. Originalni scenariji misija mogu biti: bombaški napad (teroristi trebaju da postave bombu C4, ovaj tip igre je najpopularniji na online serverima), spasavanje talaca(policajci trebaju da sačuvaju taoce od terorista), i sprečavanje ubistva veoma važne osobe (engl. Very Important Person, VIP).

Igrački interfejs. Elementi igračkog interfejsa.

Najveća površina upravljačkog interfejsa je dodeljena slobodnom pogledu igrača. Na njoj ipak postoje i površine na kojima se prikazuju za igrača bitni podaci. Objašnjenja slede redom po numeracijama na slici:

igracki interfejs cs

 

1.Indikatori života i oklopa (pancira) igrača. Obično se oba kreću u rasponu 0 - 100.

2.Indikator vremena je ciframa izraženo vreme do završetka misije. Prva cifra označava preostale minute a druge dve preostale sekunde.

3.Dva reda, od kojih se u prvom nalazi novac kojeg igrač poseduje, a u drugom broj metaka u šaržeru i van šaržera, koji igraču stoje na raspolaganju. Maksimalna svota novca koju igrač može da ima je 16.000 dolara, a druga dva broja su određena tipom oružja i dozvoljenom količinom dotične municije.

4.Centralni krstić (nišan), zajedno sa indikatorom imena onoga u koga je isti uperen. Prikazivanje imena se preko podešavanja igre može premestiti u donji levi ugao ekrana.

5.Indikatori mesta i alata za demontiranje bombe. Ovde igraču biva prikazivano kad je u zoni za kupovinu oružja, za spasavanje taoca ili postavljanje bombe. Ukoliko igrač poseduje alat za demontiranje bombe ili bombu, odgovarajuća oznaka će takođe biti pokazana.

6.Poruke pripadnika tima.

7.Radar, koji prikazuje raspored pripadnika tima. Veoma koristan alat u igri koji malo igrača koristi, npr. vidite da je Vaš saigrač ubijen i zahvaljujući radaru možete da pretpostavite gde je otprilike protivnik.

8.Indikator posedovanja / korišćenja lampe. U podešavanjima igre se može naznačiti da li ovaj alat treba ili ne treba da bude dostupan.

 

slikaCS

 

Nikada nemojte da koristite nikakav čit, čemu to???

Ukoliko ste početnik možda nebi bilo loše da pogledate neke klipove na youtubu. Neki od klipova:

 

 

 

Ocena 10/10

Čaki

Pišite za nas